Čo sa nám podarilo dosiahnuť

Pred 3 rokmi nás oslovil významný hráč na trhu s hudobnými nástrojmi TM Sound. Online marketing sme u nich preberali po väčšej slovenskej marketingovej agentúre. Už po úvodných stretnutiach sme však videli obrovský priestor na efektívnejšie využitie prostriedkov, ktoré boli určené na online marketing. Vďaka optimalizácii sa nám podarilo dosiahnuť zaujímavé výsledky a klienta to nestálo žiadne dodatočné náklady nad rámec už stanoveného budgetu.

Dnes môžeme hrdo povedať, že vďaka proaktívnemu prístupu zameranému na profit klienta sa nám podarilo navýšiť obrat TM Sound-u z online obchodu o 69 % a zisk o krásnych 76 % pri podobných nákladoch!

4 kroky, ako sa nám to podarilo

  1. Revízia skutočných príjmov a výdavkov
    Väčšina marketingových agentúr si overuje príjmy kampaní cez nástroje Google Ads alebo Google Analytics, čo nie je práve najšťastnejšie riešenie, ak ich nemáte správne nastavené. Tento systém zlyháva v evidovaní stornovaných objednávok. A teda ak vám klient vráti tovar z akéhokoľvek legitímneho dôvodu (odstúpenie od zmluvy, reklamácia, …), táto zmena väčšinou nie je zohľadnená v rámci reportu agentúry. Ten sa tak stáva skresleným a neplní pôvodný účel. Treba správne vyhodnocovať ktorý komunikačný nástroj mi koľko reálne priniesol objednávok.
    Zaznamenáva si vaša agentúra stornované objednávky?
  2. Použitie správnych komunikačných nástrojov
    Pre každý typ tovaru, ktorý ponúkate svojím zákazníkom, je vhodný iný druh komunikačného nástroja. Iným spôsobom sa predávajú stavebniny, beauty produkty, hudobniny, elektronika, výživové produkty, produkty realitných kancelárií alebo B2B produkty. Pokiaľ vám však marketingová agentúra navrhuje iba Google Ads, vyberá si tým najľahší spôsob, ktorý však bohužiaľ pre vás nemusí byť tým najlepším a najvhodnejším riešením.
    Používa vaša agentúra rôzne komunikačné nástroje vzhľadom na vaše potreby?
  3. Použitie noviniek v oblasti online marketingu
    Vo svete online marketingu sa stále niečo nové deje. Vyvíja sa množstvo nástrojov a vylepšení, ktoré majú za úlohu efektívnejšie využívanie financií, ktoré používate na online marketing. Je esenciálne skúšať nové veci, a ak fungujú, tak ich aj nasadiť. Pekným príkladom použitia nových formátov zo života našej marketingovej agentúry je používanie Facebook-ových leadov. Práve tie sme začali používať v obrovskom predstihu pred konkurenciou a aj vďaka nim sa nám podarilo pri TM sounde (a aj iných klientoch) prinášať optimálne výsledky.
    Komunikuje s vami marketingová agentúra ohľadom noviniek v oblasti online marketingu?
  4. Aktualizácie používaných techník
    Všetko potrebné už máme a všetko funguje tak ako má. Končí tu odvedená práca? Popravde ani nie. Pri kampaniach je nutné časom obmieňať reklamné texty a vizuály. To čo funguje po určitú dobu, nebude fungovať večne. Preto je dôležité, aby sa agentúra vracala k odvedenej práci, analyzovala a vyhodnocovala ju a následne ju modifikovala tak, aby vám stále prinášala požadovaný efekt. Pri TM sounde sme pravidelne menili vizuály aj texty, vytvárali sme nové a nové experimenty, ktoré nám mali ukázať, čo najlepšie funguje. Menili a prehadzovali sme rozpočty medzi kampaňami a komunikačnými nástrojmi podľa výkonností a predikcií.
    Ukazuje vám agentúra na pravidelnej mesačnej báze to, čo funguje, čo nefunguje a ako sa to dá vylepšiť?

Nie ste si istý, či sa vaša marketingová agentúra drží týchto krokov? Kontaktuje nás a my sa bezplatne pozrieme na vašu marketingovú stratégiu.