Platformu Google Ads netreba nejak zvlášť predstavovať – najznámejší nástroj na nastavovanie a tvorbu online reklamy. Pokiaľ ste už o Google Ads počuli, tak pravdepodobne viete, že reklama v Google Ads sa rozdeľuje na niekoľko rôznych druhov – vyhľadávacia, obsahová (bannery), nákupná, videoreklama, miestna, na stiahnutie aplikácie… V tomto článku si povieme viac o tom, ako pridať obrázok do Google Ads vyhľadávacej kampane.

Prečo Google Ads vyhľadávacia reklama?

Jednoznačne najznámejší druh reklamy v Google Ads je vyhľadávacia reklama. Tá sa zobrazuje po zadaní konkrétneho kľúčového slova do vyhľadávača, nad organickými výsledkami vyhľadávania, prípadne pod nimi. Ľudia však čoraz viac majú radi obrázky a tak Google prišiel s riešením ako do vyhľadávacej reklamy pridať okrem textu i obrázok. Ako na to?

Rozšírenie o obrázok vo vyhľadávacej kampani

Google pridal do rozšírení reklám aj možnosť pridať k vyhľadávacím reklamám obrázok. Toto rozšírenie sa nezobrazí zatiaľ vždy, Google Ads sa podľa algoritmu rozhoduje, či obrázok zobrazí alebo nie. My sme sa rozhodli toto rozšírenie aplikovať pre nášho klienta Auto Becchi, kde je čo ukázať – nádherné vozidlá koncernu Stellantis a značky Kia.

Rozšírenie o obrázok, tak ako v prípade iných rozšírení, je možné nastaviť na konkrétnu reklamnú skupinu, kampaň alebo celý reklamný účet. Samozrejme k tomu je potrebné dodržať podmienku, aby boli reklamy dobre štruktúrované a diferencované, aby sa používateľom zobrazil relevantný obrázok k reklame.

V našom prípade sme aplikovali rozšírenie o obrázok nového Jeepu Compass na reklamnú kampaň Jeep. Jeep Compass je najpredávanejší model značky a tak v rámci vyhľadávacej reklamy modernizovaný najpredávanejší model určite zaujme. Čo sa týka samotného obrázku, použitá bola fotografia priamo z areálu Auto Becchi pre čo najvyššiu autentickosť a kontakt s konkrétnym showroomom.

Prvé výsledky

Keďže ide o novinku, zvedaví sme boli na to, ako často sa obrázok zobrazuje, prípadne aký formát sa zobrazuje najčastejšie – štvorcový alebo horizontálny. Miera preklikov cez obrázok bola 12 % čo bolo nad naše očakávania. Čo sa týka formátu obrázka, zobrazoval sa najmä štvorcový formát (9:1 v prospech štvorcového formátu). Pridanie rozšírenia nebolo úplne jednoduché, preto nižšie uvádzame naše odporúčania 👇:

Rozšírenie o obrázok v Google Ads

Odporúčania pre rozšírenie o obrázok v Google Ads

  • používajte štvorcový formát obrázkov
  • pri fotografovaní dbajte na to, aby ste všetko podstatné zmestili do štvorca a aby bola fotografia prirodzená
  • nepoužívajte pokročilejšiu grafiku – Google ju vyhodnotí ako koláž a rozšírenie vám zamietne
  • nevkladajte do obrázku text – reklamu vám Google zamietne
  • nevkladajte do obrázku ani logo firmy, obzvlášť v prípade, ak ide o textové logo